La revista degana en valencià

Un regidor oriolà defensa la introducció del valencià a les administracions públiques

Redacció

Un vídeo del regidor de “Cambiemos Orihuela”, Karlos Bernabé, s’ha fet viral a les xarxes socials en qüestió d’hores. I és, senzillament, per parlar valencià en el ple del passat 30 de juny i defensar la introducció de la llengua en totes les administracions públiques.

En el passat ple, el PP va elevar una moció sobre el “ús impositiu del valencià”, per la qual cosa el regidor va decidir emprar el valencià -tot i les queixes d’alguns regidors per no entendre’l-, al·legant que “les llengües poden ser barreres que ens separen però també ponts que ens unisquen”. I va afegir que “el valencià no és una imposició, sinó una oportunitat”.

“No sé si és la primera vegada que un regidor d’Oriola parla valencià en un ple, i no hauria de passar res (no cauen les parets, no arriba la fi del món … no passa res). Jo puc treballar en un mercat de deu milions de parlants: puc treballar a Catalunya, puc treballar a les Illes, als Pirineus… Però el més important és que puc gaudir d’Ovidi Montllor, puc emocionar-me amb Raimon i puc llegir a Joan Fuster, que també són meus. i això és el que no vull robar-li als meus fills. Sóc un regidor de la Vega Baja que vull entendre les necessitats i la idiosincràsia de la gent de València que parla valencià. Jo li dic al govern valencià que em sent molt orgullós que la meua llengua siga la de Miguel Hernández, però no vull que em roben la de Vicent Andrés Estellés, que també és el meu poeta”.

Ací pots veure el vídeo de la intervenció de Karlos Bernabé