La revista degana en valencià

Resulta increïble però cert

16/02/2021

Voleu dir que cal invertir 76.000 € perquè alguna persona faça primer de Batxiller i que, a més, haja de passar un text psicològic? La segona part de la pregunta encara s’entendria, però una inversió anual de 76.000 € en temps de pandèmia i amb tanta gent com hi ha necessitada…

Gràcies que diuen que disposem de la millor sanitat del món, del millor ensenyament, la millor xarxa de teatres i auditoris, el millor teixit científic, els millors investigadors i investigadores, el millor medi ambient, els millors transports per ferrocarril i… seguint aquest estel, sembla que tenim el millor govern de la galàxia (a escala autonòmica i estatal). Però tothom sabem que el millor de cada casa, sols solem trobar-ho a les organitzacions polítiquesconservadores i a les proves em remet.

El poble pla sabem que ens enfrontem a hores d’ara, a una decisió dramàtica, perquè, en superar la pandèmia totalment o amb xifres acceptables per sobreviure-li, hauran de refer-se de dalt a baix molts sectors.

S’ha de reconstruir tota una economia, i a més procurar que siga viable. S’ha de salvaguardar la cohesió social, sense la qual, resultarà impossible una convivència sana i saludable entre les diferents capes socials; aquelles que el capitalisme ha volgut crear per salvaguardar la seua pervivència depredadora.

S’ha de defensar aferrissadament, la identitat, la llengua, la cultura i fins i tot l’autonomia. Aquesta migrada autonomia aconseguida a base de cessions d’uns més que no d’altres i de lluita i de molt d’esforç de tanta gent. Una autonomia que alguns ens voldrien arrabassar, però que no estem disposats a consentir-ho.

Amb tantes coses a fer, vols dir que hi ha persones que invertiran 76.000 € en un any, perquè la seua filla faça el primer curs del Batxiller a un país estranger que, a més, acaba de manifestar la seua voluntat de no pertànyer a l’Europa unida? Com pot ser que siguen capaces de fer això i ningú no els llance ni un sol retret?

Serà possible que posant com a excusa la formació d’una adolescent, hi haja una família disposada a gastar-se 76.000 euros l’any que ixen de les nostres butxaques? Perquè no oblidem que el pressupost d’aquesta família, el nodrim amb els nostres impostos, per molt que diguen que ho paguen els pares del seu sou. El seu sou i el seu manteniment, surt de tots nosaltres i en aquest sentit, no hem estat consultats.

Aquesta família, trobe que no ha valorat l’abast de la seua decisió d’internar en un castell de Gal·les, la seua filla major, a no ser que el que busquen siga aïllar-la de les seues amistats, del poble on va nàixer i de les persones a qui estima, per tal de desarrelar-la definitivament. Ells sabran el que fan, però nosaltres no ho entenem, com no entendrem que haja de passar (d’ací a poc temps) per les acadèmies militars de terra, mar i aire.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top