La revista degana en valencià

La Revista Valenciana de Filologia torna al carrer sota la direcció de Vicent J. Escartí

La Institució Alfons el Magnànim ha decidit recuperar la històrica Revista Valenciana de Filologia (1951-1981) i ha nomenat Vicent Josep Escartí com a director de la nova etapa. Per la seua banda, Rafael Roca assumirà les funcions de secretariat i un destacat nombre de filòlegs, estudiosos i professionals de diverses universitats valencianes i europees conformaran el consell de redacció i el comité científic de la revista.

Escartí es marca un clar objectiu en aquesta nova etapa de la revista: «fer una revista del segle XXI alhora que recuperar el prestigi de la revista històrica». Perquè la Revista Valenciana de Filologia pretén oferir una sèrie d’estudis rigorosos sobre llengua, literatura i cultura valencianes des de l’òptica de la filologia i de la història de la literatura, amb atenció, al mateix temps, a la producció literària actual i a reflexions sobre la llengua en l’actualitat. Cada número de la revista comptarà amb un espai monogràfic, que en el primer se’n dedicarà a Ausiàs March. A més, la publicació estarà estructurada en diferents seccions, entre les que s’inclouen literatura contemporània, història de la llengua i dialectologia, sociolingüística i traducció. També comptarà amb una entrevista i un espai de recensions.

Escartí -col·laborador de Saó- és llicenciat en història i doctor en filologia per la Universitat de València, on és professor del Departament de Filologia Catalana. Ha publicat nombrosos estudis i ha tingut cura d’edicions de textos valencians, literaris i historiogràfics.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top