La revista degana en valencià

La joventut al País Valencià – Nº456

La joventut és un període pel qual passarem, estem o hem passat. Però, tal vegada, siga l’etapa més enyorada i també més difícil. En Saó volíem fer un Quadern sobre aquest moment de la vida perquè, si ens fixem, la joventut no existeix als mitjans de comunicació si no és per a parlar de «coses» poc positives, carregades d’estereotips i que, de cap de les maneres, representa el conjunt de la joventut. Representen el 25 % de la població i reivindiquen la presència d’eixe 25 %. Per què no hi apareix? Per què no se’n parla en positiu? Per què no s’estudien les realitats tan positives que, dia a dia, hi ha al nostres carrers, als nostres pobles?

Volíem, tenint en compte l’espai que tenim, oferir un Quadern en el qual es donara una visió sobre la situació de la joventut al País Valencià. I ho volíem fer amb els escrits de les persones que estan treballant, que estudien, que reflexionen, amb les institucions responsables d’atendre la joventut. Estem ben satisfets del Quadern resultant i de poder oferir als nostres lectors i lectores uns textos que ens agradaria que contribuïren a la reflexió i l’anàlisi.

Un primer article el signa Víctor Escoín sobre la participació social i la necessitat d’educar en ella les persones joves. Analitza què és la participació i estableix les necessitats per a avançar. Juana López escriu sobre els centres juvenils per a adolescents a partir del model europeu d’oci educatiu, fa un repàs a les realitats que ens trobem en alguns països d’Europa i posa en valor l’oci educatiu, per al qual estableix 9 competències fonamentals. Júlia Lucas escriu sobre el grau d’associacionisme al País Valencià, parla de la situació general i de realitats com els estereotips, l’emancipació, la participació de quasi el 15 % de persones joves en alguna organització social o de voluntariat. David Muñoz i Antonio Santos analitzen la consolidació de la condició precària de la joventut al PV en un article sobre les velles i les noves precarietats que t’obliga a pensar on estem i cap a on anem. En el Quadern podeu llegir també una entrevista a Jesús Martí, el director general de l’Institut Valencià de la Joventut. En altres pàgines de la revista teniu també una entrevista a Pilar Blasco, la presidenta del Consell Valencià de la Joventut del País Valencià, que complementa a la perfecció aquest centre d’interés transversal a tota la societat.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top