La revista degana en valencià

Rosa Serrano – Nº455

La revista Saó va publicar en 2008 La Rosa de les lletres, un llibre dedicat a Rosa Serrano en commemoració de l’homenatge que la revista li va tributar. Ara, amb motiu de la publicació del seu llibre de memòries Les petjades del temps, tornem a dirigir la nostra mirada cap a aquesta dona valenta i imprescindible.

Per a l’avinentesa hem comptat amb la col·laboració d’algunes de les persones que més estretament han estat unides a Rosa Serrano al llarg de la seua trajectòria desbordant. Albert Dasí, exdirector de l’Escola Gavina i escriptor, ens endinsa en l’ofici cabdal de la mestra Rosa per tal de bastir una escola cooperativa i compromesa amb el nostre país com és l’Escola Gavina, amb el generós objectiu que l’alumnat visquera l’escola, els llibres, la vida… per tal d’entrenar-los a ser lliures. Escriu avesades paraules Carles Fenollosa, escriptor i col·laborador de Saó, en dir-nos que no podem comprendre el personatge que hui presentem sense el món de les lletres, una obra escrita al mig de la vida, poetessa de mots suggeridors, autora d’una obra curta però intensa de narrativa, complementada amb les famoses adaptacions de les Rondalles del seu estimat mestre de Castalla, Enric Valor. La funció d’editora ens ve de la mà d’Àfrica Ramírez, editora de Balandra Edicions, per subratllar que Tàndem ha estat una contribució de vital importància perquè sense llibres no hi ha cultura possible. Una editorial de solvents i magnífiques col·leccions que formen un catàleg de més de mil llibres. La sensibilitat social de Rosa Serrano, assenyala Fina Masgrau, exdirectora també de l’Escola Gavina i encisadora inventora de La Rateta Marieta, l’ha moguda des de jove a preocupar-se pels altres. Una consciència cívica que l’ha portada a l’escoltisme, la política, la renovació pedagògica, l’escriptura, la fundació d’una escola, l’edició de llibres… i un estol d’infinits projectes que l’han feta ser mereixedora d’homenatges, reconeixements i premis. Entre aquests guardons que li han lliurat a Rosa la passada tardor trobem l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i la Medalla de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Saó ha volgut recordar les paraules que el passat novembre Verònica Cantó, secretària de l’AVL, li va dedicar en l’acte de lliurament de la medalla d’aquesta institució. Tanca aquest Quadern l’entrevista que el responsable de cinema de Saó, Alfred Ramos, li ha fet, per portar-vos, en sentit homenatge parisenc, tan estimat per Rosa Serrano, pels camins entrecreuats de Dos en la carretera de Stanley Donen, amb Audrey Hepburn al volant, embolcallats per la música d’Henry Mancini.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top