La revista degana en valencià

Saó, guardonada en la IV edició dels Premis El Tempir

El Tempir ha decidit guardonar en la quarta edició dels seus premis a la revista Saó, que enguany celebra el seu quaranta aniversari. El Tempir considera que Saó és mereixedora del premi en la modalitat de “País” per dos motius: el primer, ser la revista degana en valencià a casa nostra i escola de periodistes; i el segon, ser un referent en la normalització del valencià en els mass media valencians (i en altres àmbits socials) així com també ser exemple de la defensa del fet comarcal com a eix vertebrador del nostre país.

Per a l’Associació Cívica per la Llengua ‘El Tempir’, «quaranta anys després de la seua aparició, Saó s’ha convertit en un referent imprescindible per a entendre millor la realitat de la nostra terra». Per la seua banda, Vicent Boscà, director de la revista, afirma que «per a Saó és un goig rebre aquest reconeixement en un any tan especial per a nosaltres, el del nostre quaranta aniversari, i a més d’una associació tan estimada per nosaltres com ho és El Tempir, que des del sud reivindica l’ús social i la dignificació de la nostra llengua».

El lliurament del premi serà el proper 5 de novembre a l’Hotel Jardín Milenio d’Elx, a les 20.30 h. Durant l’acte, conduït enguany pel filòleg i periodista Alfons Pérez, actuarà el cantautor Andreu Valor. A més, el conseller d’Hisenda Vicent Soler, hi serà present i farà de mantenidor d’aquests quarts premis.