La revista degana en valencià

Tallers didàctics sobre art de la Fundació Bancaixa

 

Fundació Bancaixa realitza tallers d’art sobre Soledad Sevilla per a persones amb discapacitat, col·lectius en risc d’exclusió i escolars

L’activitat, de caràcter gratuït, està vinculada a l’exposició Soledad Sevilla. El sentiment del color, que es pot visitar fins al pròxim 30 de juny

València, 15 d’abril de 2019.- Fundació Bancaixa acosta l’art als col·lectius de persones amb discapacitat, en risc d’exclusió i escolars amb el seu programa de tallers didàctics, que en aquesta ocasió es desenvolupen entorn de l’exposició Soledad Sevilla. El sentiment del color, oberta al públic fins al pròxim 30 de juny. La mostra recorre a manera de retrospectiva tota la trajectòria de la pintora valenciana i se centra en la seua cerca i investigació sobre les possibilitats de representació de la llum i l’espai.
A aquesta activitat s’han apuntat ja 116 centres: 43 centres educatius, 34 entitats que treballen amb persones amb discapacitat i 39 agrupacions vinculades a col·lectius en risc d’exclusió.
L’activitat MotivArte està enfocada a persones en risc d’exclusió social i es realitza de dilluns a dijous de 9.30 a 11 h. La dinàmica del taller permet que els participants expressin les sensacions que els produeix l’obra de l’artista i creen les seues pròpies versions de la sèrie Belmont, resultat de l’estada de Soledad Sevilla a Boston. Es treballa el color, el ritme, la transformació i la configuració de trames o estructures.
L’activitat MotivArte està dirigida a persones amb discapacitat i es realitza de dilluns a dijous d’11 a 13 h. Els participants treballen sobre tres obres de Soledad Sevilla: Insomni a l’alba, Hotel Triomf i Sal. L’activitat s’adapta a les diferents capacitats dels assistents i se centra en les possibilitats de la línia i les textures.
A més, tots dos tallers generen una obra col·lectiva que emula la instal·lació Et diré fulla, present en l’exposició. Els diferents grups de persones que participen en els tallers col·loquen fulles de diferents formats conformant un tot. Aquesta peça col·lectiva, a més de versionar l’original, té com a objectiu reflectir la diversitat de la societat actual, que es compon de la suma de diversos col·lectius. Les reserves per a participar en els tallers, de caràcter gratuït, es poden realitzar a través del telèfon 963 813 993 i en el mail talleressociales@fundacionbancaja.es.
Al costat d’això, la Fundació organitza també tallers per a escolars de primària, secundària, batxiller i últim curs d’infantil. Es realitzen de dilluns a dijous amb una proposta que inclou una visita dialogada a l’exposició i activitats basades en la tècnica i l’essència de l’obra de Soledad Sevilla: la cromatografia, que permet separar diferents substàncies químiques i descompondre una taca de tinta per a dibuixar taca abstracta; el teler, que mitjançant el trenat de llana i fil reinterpreta les trames de l’obra de l’artista; o les instal·lacions, que els escolars treballen en equip pintant fulles d’arbres amb pintura plantejada que penjaran en fils sobre cubs de fusta. Les reserves per a participar en els tallers escolars, també de caràcter gratuït, es poden realitzar a través del telèfon 695 591 428 i en el mail  talleresescolares@fundacionbancaja.es.

Per a més informació:
Tf. 96 064 58 40 / 628 11 99 93
comunicacion@fundacionbancaja.es