La revista degana en valencià

Temps de rock ’n’ roll

08/01/2021

 

Fitxa bibliogràfica

Títol: Temps de rock ’n’ roll

Autor: Miquel Torres

Editorial: Llibres de la Drassana

Any: 2019

Les relacions entre el rock i la literatura han estat constants i estretes. D’una banda, tenim la influència que el món de les lletres ha exercit en els músics i en les seues composicions. D’una altra, tenim les reaccions literàries que la música ha provocat en escriptors i escriptores. Temps de rock ’n’ roll és el llibre d’un lletraferit per aquest estil musical. Un fil d’històries breus que juntes fan una novel·la construïda de música i de vida.

Prenent el rock com a excusa, el protagonista ens explica una crònica, unes memòries des dels records de la infància, fins als moments inquietants del final de la joventut, quan l’inici de la maduresa i els seus canvis s’apropen irremeiablement i anuncien finals d’etapes. Un llibre que ens mostra una vida marcada per la música i que associa cada moment de l’existència vital a un grup, una cançó o a un àlbum en concret.

El narrador ens ofereix la seua història de manera nua i amb un llenguatge cru. Viu seguint el ritme frenètic de la seua pròpia banda sonora i, tot i que ho voldria, sap que la vida mai serà com allò que expressen les cançons que l’acompanyen en els seus diferents períodes vitals.

Explica en primera persona els diferents moments puntuals que han succeït en diverses ciutats. Així doncs, apareixen València i Castelló, i també d’altres d’europees com París o Amsterdam. Després de la seua lectura, ens venen al cap alguns locals que han tancat, on les nits de música es feien llargues per acompanyar aquells dies de joventut fugissera.

The Doors, The Clash, Lou Reed, Bowie, Dylan, Extremoduro, AC/DC, Nirvana, Ramones o The Rolling Stones són bandes que apareixen referenciades a la novel·la i que sonaven en tuguris on es vivien històries semblants a la del protagonista. Miquel Torres coneix bé tot l’ambient del rock perquè l’ha assaborit intensament i el descriu en detall a la seua obra.

Després de tres llibres de relats en els darrers anys [Històries de l’illa sense costes (2008), Els diumenges (2013) i Low-cost (2016)], Temps de Rock ‘n’ roll és la primera novel·la de l’autor en què la música té un paper central en la narració.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top