La revista degana en valencià

Torrent, un poble ple de contes III

08/10/2019

Aquesta és la tercera edició del llibre Torrent, un poble ple de contes que el dimarts dia 1 d’octubre en el marc de la Fira del Llibre de Torrent es presentà i es repartí a totes les persones interessades, i els dies 2 i 3 en el mateix espai les autores i autors dels textos tingueren l’oportunitat de llegir-los davant de familiars, amics i públic en general.

Fa tres anys l’associació La Gavella tingué la iniciativa de proposar l’edició dels contes que l’alumnat torrentí presentaren al concurs literari Sambori i que la Regidoria d’Educació i Dinamització Lingüística a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha portat endavant. Així l’alumnat dels centres Antonio Machado, El Drac, Federico Maicas, Les Terretes, Lope de Vega, Mare de Déu del Rosari, Miguel Hernández, Sant Pasqual, Squema, Monte-Sión, Serra Perenxisa, Veles e Vents, La Marxadella i el Tirant lo Blanc han vist publicats els 132 treballs que havien estat seleccionats per participar-hi.

A través de l’edició del llibre i la lectura pública es pretén promoure i difondre l’ús literari del valencià i augmentar les ganes de llegir aquestes històries i escriure’n de noves. A més es vol donar a conéixer el treball que es fa als centres educatius per part del professorat i també el suport que des de les famílies donen al projecte.

L’acte fou presentat per Belinda Teran, mestra del Lope de Vega i Quique Climent, mestre de l’Antonio Machado. Hi hagué els parlaments de Patricia Sáez, regidora d’Educació i Dinamització Lingüística i Jesús Marcote, president de La Gavella, a més es comptà amb la participació de l’Escola Coral de Torrent dirigida per Paz Muñoz i acompanyats al piano per Tati Vercher.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top