La revista degana en valencià

Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres

 

L’adéu al Botànic, el pacte finalitzat abans d’hora pel seu propi President

Ahir, al voltant de les 18.30h de la vesprada el President del Consell, Ximo Puig, anunciava l’avançament de les eleccions autonòmiques al 28 d’abril ajuntant-les així amb les eleccions al Congrés dels Diputats.

Amb la compareixença del President, i amb les paraules de “nuestra propuesta, una españa valenciana” ressaltaven més que mai de les sigles del PSOE allò d’Espanyol i no massa allò d’Obrer. Amb una visió més partidista que social i comú, quedava clar que el govern del Consell es trencava deixant de primera mà al Partit Popular l’opció de rebatre amb un tweet de la senyora Bonig que demostrava que resava per aquest avançament: “por fin se acaba una etapa de estancamiento y sectarismo en la Comunitat Valenciana”.

Sense el suport de Compromís, aquest avançament electoral es veu impulsat per la la voluntat del PSOE de Puig deixant enrere 4 anys de pacte de govern, 4 anys de diàlegs, 4 anys de triomfs, 4 anys d’un pacte històric al territori valencià, 4 anys del Botànic que ha acabat destruït per qui anava a l seu capdavant simplement per interessos partidistes.

Tot i que la dreta -i també la dreta més rància- espera amb ànsia enderrocar la política en clau valenciana, social, inclusiva i compromesa, les xarxes socials donen veu a milers de ciutadans que després d’aquest avançament electoral no tenen cap dubte de que el Botànic s’ha de reeditar però amb alguna modificació com per exemple, menys vots i força al partit que fa menys de 24h ha trencat el seu pacte, un pacte com he dit abans, social, inclusiu, compromès amb la gent i, valencià.

L’argument sobre l’avançament electoral fa mig any era tindre unes eleccions valencianes amb data pròpia, és a dir, la clau era situar estratègicament el territori valencià i els seus problemes en un exercici d’autonomia, i el que s’ha fet ha sigut tot el contrari, fer coincidir les nostres eleccions autonòmiques amb les de l’Estat el que ha evidenciat és que el que els importa no és el poble valencià sinó el PSOE que estima l’ultima enquesta del CIS.

En boca del propi President Puig, “a partir d’ara votarem com a actors de primera fila de la política espanyola” i clar, açò no és gens compatible amb el que volem els valencians, votar com a actors de primera fila de les nostres pròpies eleccions i de la nostra pròpia autonomia.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top