La revista degana en valencià

«Trau la llengua. Viu en valencià», el calendari del 2021 de les AVIVA

19/01/2021

Un any més, diverses agències de promoció del valencià (AVIVA) s’uneixen per a difondre un calendari confeccionat per Aviva Silla que recorda que tots els dies de l’any que la nostra llengua és important.

Aquest calendari es reparteix entre els ajuntaments que hi participen i els seus col·legis, instituts, associacions, ciutadania… Enguany han sigut quinze ajuntaments i la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València els que han fet possible l’edició del calendari 2021 amb el lema «Trau la llengua. Viu en valencià».

El calendari mostra, mes a mes, que el valencià és una llengua apta en qualsevol situació lingüística. És la llengua del poble, tal com ens indica gener, però també s’usa a la família (maig), a les festes de Nadal (desembre); és la llengua de l’Administració tal com veiem a l’agost i de la sanitat (novembre), i és una llengua culta i de prestigi ja que s’empra al teatre (febrer), la ciència (març), la literatura (abril), la música (octubre)…

A més, el valencià és una llengua apta i respectuosa en la igualtat entre les persones (setembre), és una llengua d’acollida (juliol) i és una llengua d’ús en el col·lectiu LGTBI (juny). No debades l’AVL va aprovar el vocabulari LGTBI i el va incorporar al Diccionari Normatiu Valencià.

Fruit del treball constant i de la col·laboració entre les Aviva, enguany es distribuiran més de 8.000 calendaris entre pobles com Silla, Museros, Xàtiva, Gandia, Massamagrell, Mutxamel, Montserrat, Montcada, Teulada, Alboraia, Albalat dels Sorells, Aldaia, Novelda, Albal, Muro d’Alcoi i la Diputació de València.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top