La revista degana en valencià

TroVAM!, la fira que vol enfortir el sector musical valencià

“Ha passat de l’embrió al nadó, i ara volem que la criatura cresca de la millor forma possible”, va afirmar Joan Gregori Maria. I és que la Fira Valenciana de la Música pretén consolidar-se i establir-se com la convocatòria anual del sector musical al País Valencià, i tot augura que així serà. El TroVAM!, que tindrà lloc del 10 al 13 de novembre a Castelló, es presenta com una fira per enfortir i vertebrar el sector musical valencià, no només a través de més de les 60 actuacions, sinó també amb les 20 activitats professionals que congregaran a programadors i professionals del sector amb l’objectiu de crear una xarxa positiva que analitze i canalitze l’efervescència musical.

Fa tres anys es va crear l’embrió d’aquesta fira de la mà de la Valencian Music Association (VAM), que aglutina diferents empreses del món musical valencià. I d’una iniciativa que naix del sector privat, per fi s’arriba a la confluència i la cooperació amb les institucions públiques, que són conscients de “l’oportunitat importantíssima que dóna aquesta fira, que fa que es conega al llarg del territori tot el treball que els músics valencians estan fent”, tal com ha puntualitzat el conseller de Cultura, Vicent Marzà. I per això, des de la Generalitat han decidit que el Trovam! s’emmarque en les accions del Pla Estratègic Cultural “Fes Cultura”.

Quines actuacions podrem gaudir al TroVAM!?

El dijous 10 de novembre, a l’Auditori de Castelló, podrem gaudir de les actuacions de Mireia Vives i Borja Penalba, Xaluq, Ona Nua, Gener i Geografies, entre d’altres. I a les 20:30 hores, el concert inaugural vindrà de la mà del grup alcoià Júlia i dels Manel.

El divendres 11 de novembre, també a l’Auditori de Castelló, tindran lloc les actuacions de Novembre Elèctric, Inèrcia, Tomàs de los Santos, Roger Puig i Ferran Palau. A les 20 hores, al Teatre Principal tindrà lloc un concert d’Andreu Valor amb la Banda Municipal de Castelló.

El dissabte 12 de novembre, per la vesprada a la plaça Santa Clara tindran lloc dues actuacions orientades a la música en família, on Arrop i Tallaetes i Rondaballs seran els encarregats de fer ballar als xiquets. Al Teatre Principal, a les 20 hores, Carles Santos actuarà amb el Cor de la Generalitat Valenciana. A les 20:30, Aspencat, Oques Grasses i Pellikana ompliran de música la plaça Major. I al Teatre del Raval, a les 22:30 actuarà Calliope i Miquel Gil, i Mireia Vilar.

El diumenge 13 de novembre tindrà lloc una de les grans novetats d’enguany: la celebració de la gala de lliurament dels Premis Ovidi, que serà a les 19:30 a l’Auditori de Castelló, i per primera vegada des de fa onze anys es celebrarà fora de la ciutat de València.

Els debats…

A la primera jornada del TroVAM! es debatrà al voltant de les noves polítiques musicals valencianes i sobre la necessitat de fomentar la visibilitat de les dones en la indústria musical. A més, es presentaran els resultats de l’Estudi de la Música Valenciana. En la segona jornada s’abordarà el valor de la música en el desenvolupament dels territoris, els camins de la internacionalització, els circuits musicals a l’estat espanyol i tota la veritat sobre els drets d’autor. Així mateix, es farà una presentació sobre el màrqueting musical. Dissabte es parlarà sobre l’experiència del Pro Weekend i es presentarà al Festival de Blues de Benicàssim i el Feslloch. Finalment, diumenge es parlarà sobre la producció per amor a l’art, es presentarà el Circuit Musical de Castelló i es presentarà el curs 360º en la producció musical.

On aconseguir les entrades?

Les entrades dels concerts que tindran lloc a l’Auditori, el Teatre Principal i el Teatre del Raval de Castelló ja estan a la venda en www.firatrovam.com. El seu preu va dels 2 als 15€.

L’entrada al concert inaugural de Manel, el dijous 10 de novembre, dóna accés als Showcases de les 18.00 h, que comptaran amb les actuacions de Gener, Ona Nua, Donallop, Solar i Geografies. La resta de concerts que se celebraran a la plaça Major i la plaça de Santa Clara tenen caràcter gratuït.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top