La revista degana en valencià

Una ‘app’ per descobrir Estellés

Els versos de Vicent Andrés Estellés ja formen part de l’imaginari col·lectiu valencià, però per primera vegada surt a la llum una aplicació -“Estellés la veu d’un poble”- que trasllada els seus versos als mitjans digitals a través d’una antologia multimèdia.

L’aplicació, que ja està disponible per iOS i Android, reuneix alguns dels poemes més famosos del poeta de Burjassot que són interpretats per Antonio Valero, Francesc Anyò, Jordi Ballester, Teresa Lozano, Marina Vinyals, Sergio Caballero, Blanca Beneito, Paco Alegre, Álvaro Báguena, Mamen García, Cristina Soler i Xavo Giménez. Al costat dels vídeos, l’aplicació ofereix els textos complets de cada poema, així com una funcionalitat de lectura guiada, que marca cada vers en sincronia amb la interpretació en vídeo.

A més, compta amb una secció en la qual podem trobar entrevistes a Marc Granell -poeta i traductor al castellà d’Estellés-  i al catedràtic de Filologia Catalana Ferran Carbó, els quals aborden aspectes fonamentals de l’obra del poeta i la seua importància en les lletres valencianes.

Mar Gómiz i Ángel Salguero són els responsables de Poètica 2.0, una iniciativa que té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies, creant aplicacions per tal d’arribar tant als lectors habituals com a alumnes de primària i secundària, i que ofereix una bona eina per a l’aprenentatge de la llengua i per a acostar la literatura valenciana a estudiant d’altres països.

L’aplicació “Estellés la veu d’un poble” ha estat una iniciativa de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, que vol presentar el 2017 noves aplicacions dedicades als poetes Ausiàs March i Maria Beneyto.