La revista degana en valencià

Una dona del Sud amb el nord ben marcat: Tudi Torró Ferrero.

17/01/2020


Des del dia en què el País Valencià viu les cendres de les fogueres d’hivern, que Tudi Torró i Ferrero, ocupa un lloc a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, però que fins a arribar ací, ha passat per la Direcció Territorial d’Educació a Alacant, per l’assessoria de valencià, per la Universitat d’Alacant com a professora associada i com a inspectora d’educació.

Els qui la coneixen, saben que es tracta d’una dona compromesa amb l’educació, amb el nostre País Valencià i amb ella mateixa, des del primer moment. Coautora de llibres didàctics i materials curriculars de valencià, va presidir l’Associació d’Inspectors d’Educació del País Valencià entre 2003 i 2009 i ha estat membre del Consell Escolar Valencià entre 2002 i 2012.

No hi ha cap mena de dubte que es tracta d’una mestra de soca-rel de la comarca de la Vall d’Albaida. Una persona que ha sabut optimitzar el seu temps com a ensenyant, com a motivadora d’equips, com a capdavantera de l’escola valenciana.

Ha estat atenta a tot el que proposaven els moviments de renovació pedagògica i des de les associacions preocupades per la qualitat de l’escola pública valenciana i ha sabut posar l’accent allà on calia, per a contribuir a la defensa i disseny d’aquesta, procurant arrecerar-la dels vents de ponent.

Amb la nova responsabilitat, sabrà explicar-se des d’una perspectiva singular, aquella que li atorga la seua  experiència vital i professional, la seua biografia, les seues conviccions, i la manera d’amanir-ho tot plegat de manera que li permet connectar amb les persones de forma planera i natural. Perquè ella té clar que exercir una de les més belles i cíviques professions que existeixen, no és altra que la de fer de mestra.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top