La revista degana en valencià

Una vikipedia comarcal, el nou projecte de l’Ideco de l’Horta

Una vikipedia comarcal amb l’objecte de subratllar l’existència de persones, indrets, racons, fets és la nova aposta de l’Institus d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud, que inicia una nova etapa sota la presidència d’Alfred Ramos, mestre, escriptor i membre del Consell de Redacció de Saó.

En aquest sentit, es pretén recuperar la xarxa de corresponsals culturals en cada localitat de la comarca, que ajudaran a crear aquest mapa històric, social, cultural i patrimonial, que estarà present al món 2.0 i podrà ser consultat des de qualsevol punt del planeta a través d’Internet. Per al nou president de l’Ideco, “la idea d’aquest projecte és fer comarca. Davant el buit informatiu, des de l’Institut d’Estudis Comarcals hem d’ajudar a difondre, promoure i potenciar els elements del patrimoni cultural de la comarca”.

Aquest projecte, que començarà a caminar en breu, no és l’únic que s’ha marcat l’Ideco en el seu full de ruta per 2017. Per això, la nova Junta Directiva es plantejarà abordar problemàtiques i temes totalment arrelats a l’actualitat de cada poble i no descarta tenir incidència sobre el Pla de Protecció de l’Horta, recentment llançat pel govern valencià i en període d’al·legacions. Així mateix, l’Ideco no renega de la seua història i projecció, i per això continuarà convocant els premis de recerca i editant les Monografies de l’Horta Sud.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top