La revista degana en valencià

Valldigna.cat celebra el seu desé aniversari reivindicant la música en valencià

Redacció

El projecte Valldigna.cat arriba als deu anys fent xarxa, fent cultura i fent País. Però, en aquests deu anys ha destacat per l’impuls que ha donat a la cançó feta en la nostra llengua en qualsevol dels territoris catalanoparlants, especialment a la música produïda al País Valencià.

Ara, en l’esdeveniment de celebració d’aquesta dècada, reivindica la presència dels músics valencians al Monestir de la Valldigna, on han estat vetats i exclosos en els darrers anys perquè la Generalitat Valenciana els ha apartat de qualsevol programació estable. Però, des de Valldigna.cat expliquen que “un any després del canvi de govern a les institucions valencianes continua la sequera musical i cultural a la Valldigna”. Per això volen ocupar l’escenari “per combatre l’immobilisme polític i acabar amb la “anormalitat” cultural patida”. A més, fidels al manifest signat pels veïns simaters quan reclamaren a la Generalitat Valenciana l’expropiació de la propietat del Monestir, aleshores privada, demanen polítiques culturals inclusives des de la Fundació Jaume II El Just i del Patronat que regenta el cenobi per tal d’articular l’ús públic i cultural del recinte.

Però les seues reivindicacions no acaben ací. Des de l’organització se sumen a la queixa dels col·lectius feministes que reclamen més presència de les dones als escenaris musicals i en les programacions de les institucions valencianes. Per això, afirmen que volen dones a l’escenari i demanen la seua presència al cadafal del monestir.