La revista degana en valencià

VerdCel llança ‘Mans de cel’ i últims dies del Verkami SOS

23/07/2020

VerdCel, proposta de cançó d’autor, ha llançat una peça molt especial amb vídeo del projecte SOS. Es tracta de ‘Mans de cel’, una cançó dedicada a les persones sanitàries que ens cuiden dia rere dia i es deixen ‘el cos, el cap i el cor’ per nosaltres lluitant contra aquesta nova malaltia.

SOS és un treball que està fent-se des del confinament i la distància, que ara emprèn una nova ‘fase’ en què ha obert una campanya de micromecenatge per poder fer realitat aquest treball en format Llibre-CD. Ja queden molts pocs dies per fer-ho possible.

Com ens explica Alfons Olmo: “La música i el vídeo d’aquest nou llançament és col·lectiva. Perquè l’agraïment és col·lectiu, enorme i sentit el que es mereixen eixes heroïnes i herois, amb eixes ‘mans de cel’, com d’àngels, que han fet i fan el que poden i més per superar tota aquesta situació des de primeríssima línia. La cançó està basada en testimonis reals, i on la veu és l’ànima de les seves verdaderes protagonistes.

Hi ha feina feta des de la distància i col·laboracions des d’arreu del territori. Al cant Iria (Blanes) i Paula Berenguer (Madrid i Alcoi), qui també ha recitat i ha fet una interpretació que porta el fil argumental del mateix. A més a més hi participen i hi apareixen, el productor musical del disc, Toni Medialdea (Sant Adrià de Besòs); els músics habituals de VerdCel, Marcel Ferrer (Sant Andreu de Llavaneres) al piano i Raül Lorenzo (Sants Bcn) al caixó; la pròpia realitzadora dels vídeos, Laura Vaughan (Colòmbia); així com Daniel Olmo (Olocau), qui sempre treballa les il·lustracions, l’art i el disseny dels treballs de VerdCel. També s’ha comptat amb la complicitat de Joan Sandín (Alcoi) en les gravacions de Paula, així com d’Albert de la Rosa (Colòmbia), correcció de color, i de Cristian Pallejà (Les Corts Bcn) des de Caballo Grande a les mescles de la cançó”.

Mans de cel s’engloba en el projecte urgent SOS, el qual ha anat creixent dia rere dia. Des de l’aïllament, el procés ha estat totalment diferent en la creació respecte als treballs habituals. També ha estat atípica la manera de donar-lo a conèixer. Com explica Alfons: “La finalitat de la primera ‘fase’ més immediata i virtual ha estat la d’acompanyar els seguidors i que també elles i ells, veient i escoltant els vídeos i les cançons publicades, ens feren companyia des del confinament.

En aquesta nova i segona fase, tothom pot entrar a formar part del projecte i finalitzar els processos oberts, participant d’aquesta campanya de crowdfunding, per a possibilitar la seua forma física i definitiva en Llibre-CD”.

Altres cançons del projecte: 

– ‘Tinc un amic‘ ES-06J-20-00068 –  Descàrrega i fotogrames

– ‘El temps dels arbres‘ ES-06J-20-00063 – Descàrrega i fotogrames

– ‘Com-moure l’esfera’ES-06J-20-00066 – Descàrrega i fotogrames 

– ‘Ruleta russa‘. ES-06J-20-00067 – Descàrrega i fotogrames

– ‘L’albada’,  ES-06J-20-00065 – Descàrrega i fotogrames 

– ‘L’anhel‘  ES-06J-20-00064 – Descàrrega i fotogrames 

– ‘La boira‘, ES-06J-20-00062 – Descàrrega i fotogrames 

Podeu escoltar-les al web del Verkami.