La revista degana en valencià

VerdCel presenta el seu disc SOS al Teatre del Raval

03/11/2021

Alfons Olmo barreja al seu directe dansa, projeccions i escenografia

La pel.lícula ‘El caragol i la balena‘, primera cinta del Cinema en Valencià

El Teatre del Raval enceta la programació ordinària de la sala aquest cap de setmana amb una doble proposta. En primer lloc, la projecció de la pel.lícula ‘El caragol i la balena‘ per a públic familiar (18h00) dins del cicle de Cinema en Valencià. A més, es projectaran altres tres curtmetratges d’animació al voltant de la mar.

A continuació, el cantautor alcoià Alfons Olmo presentarà el seu nou treball ‘SOS. Memòria d’una pandèmia‘ (20h00). És un espectacle artístic, musical, plàstic i literari de VerdCel, basat en les cançons incloses en aquest nou treball, creat en temps de crisi sanitària. Aquest és un espectacle polièdric el qual barreja modes d’expressió escènica per tal d’arribar a l’espectador a través de diferents sentits i llenguatges. L’objectiu és aprofundir en el missatge i potenciar l’emotivitat del recital. Hi ha cançons, amb música i lletra, textos declamats i recitacions, projeccions i art en directe, accions, dansa contemporània i una cuidada escenografia, en col·laboració amb Josep Castells. Tota una riquesa de disciplines que convergeixen en aquesta proposta original de creació pròpia.

És, a més a més, un treball amb un nombrós equip el qual destil·la una clara vocació col·laborativa: “SOS ha nascut des del confinament i la complicitat, amb l’esperit d’acompanyar-vos en aquesta travessia per la pandèmia de la COVID-19, compartint el nostre ofici, per a trencar totes i tots plegats els murs de l’aïllament”.

VerdCel, amb tot l’equip que l’acompanya, desplegarà aquest SOS artístic i personal, una oportunitat per poder escoltar-lo i veure’l en totes les seues dimensions en un concert ben complet amb convidada, dansa, projeccions i escenografia. Rusó Sala col·labora amb les veus. Laia Santanach amb la dansa i Daniel Olmo amb les projeccions.

* Escolta SOS ací https://verdcel.bandcamp.com/album/sos

Sobre VerdCel

El projecte de cançó d’autor d’Alfons Olmo (Alcoi ’76) realitza treballs i presentacions molt especials, barrejant teatre, videoprojeccions, dansa, etc. Compta amb 18 anys als escenaris, 12 discos publicats, 8 llibres-poemaris i còmics i variats films (curt, documental, vídeo-art, clip).

Ha rebut diversos reconeixements musicals per discos, pel seu directe enèrgic i cuidat i el disseny.

PROGRAMA

 

 

6 de novembre, 18h00

CINEMA EN VALENCIÀ

El cargol i la balena. (The snail and the whale). D: Max Lang, Daniel Snaddon. Regne Unit. 2019.

A partir de 3 anys.

Durada: 57 min

Entrada anticipada: 5€ / Taquilla: 6€

Teatre del Raval (Sala)

Descobreix el poder del mar a través del viatge d’un cargol aventurer a la cua d’una gran balena geperuda. Una bonica història d’una amistat improbable que ens farà recórrer els indrets més sorprenents i màgics del món submarí. Dels productors de pel·lícules com ‘El Grúfal‘, ‘Zog‘ i ‘La rata pirata‘, arriba aquesta nova aventura acompanyada de tres curtmetratges tocats pel poder del mar:

‘La fulla’ (Leaf). D: Aliona Baranova (Rep. Txeca), 2020. 5’40”. Sense diàlegs.

Un mariner rep una bonica fulla de tardor d’una nena que li recorda a casa seva. Què hi trobarà quan torne?

‘A l’aigua!’ (Overboard!). D: Barbora Valecká, Filip Pošivač (Rep. Txeca), 2019. 12’02”. Sense diàlegs.

El Chameleon crida l’atenció amb els seus colors canviants mentre en Kiwi fuig del focus d’atenció. Però quan s’acosta una gran tempesta, no hi ha lloc per les diferències: s’han d’ajudar per arribar a la costa.

‘La pesca miraculosa’ (La pêche miraculeuse), Fabrice Luang-Vija, França, 2019. 6’45”. Sense diàlegs.

En un mar tranquil, un home pesca. Primer una sardina, però els objectes que la segueixen són cada cop més absurds i sorprenents.

CONCERT ESPECIAL DESCONFINAMENT

 

6 de novembre, 20h00

MÚSICA

VerdCel (Alcoi/Catalunya) presenta SOS

Joves i adults

Entrada anticipada: 10€ / Taquilla: 12€

Teatre del Raval (Sala)

VerdCel, la proposta de cançó d’autor, ha llançat un treball creat des de la distància, que va començar quan ho va fer el confinament de la pandèmia, i que ha crescut a mesura que avançava.

SOS és la transformació de les vivències de la crisi sanitària en un treball creatiu que parla de confinament, de temàtiques planetàries i el sistema econòmic i social actual fins a arribar als vertaders protagonistes d’aquesta pandèmia amb una conclusió d’esperança.

En el disc, Alfons Olmo posa en el punt de mira l’ecologia i fa palesa la seva preocupació i el paper dels éssers humans pel tractament que estem fent del planeta.

https://verdcel.com/

+ Més informació: teatreravalgandia.org