La revista degana en valencià

“VerdSions” el nou llibre-disc de VerdCel

15/07/2022

Estrenem  el videoclip de la cançó “Daysleeper” de R.E.M. (“Up”),

Sobre aquesta peça l’Alfons Olmo ens explica que “En un món global els horaris laborals es dispersen rere una estructura de la gran empresa. El ritme circadià, aquell que regula l’equilibri del nostre cos entre el dia i la nit, es veu trastocat quan algú “fa de nit”. El protagonista de la cançó estableix connexions amb altres indrets del planeta mentre ell fa el torn de feina nocturna. La lletra plàsticament, amb el seu lèxic i la seua literatura, en deixa constància d’aquesta desorientació. Michael Stipe és un dels grans poetes de la música”.

I ressalta: “L’adaptació ha estat un joc divertit i revelador. I Laura Vaughan n’ha fet una direcció de videoclip en aquesta línia, exposa el que R.E.M. amb la seua cançó audiovisualment”.

El tema forma part de VerdSions, el nou llibre-disc de VerdCel compost per un compendi de relats autobiogràfics amb il·lustracions de Daniel Olmo i fotografies de Juan Miguel Morales, maridat amb un disc a tall de banda sonora vital.

En el llibre, Alfons Olmo relata la seva infantesa, l’adolescència i la joventut, en paral·lel a la música que  tota la vida. Tot un mapa d’emocions arrelat sobre un recull de gemmes musicals úniques que formen part d’un tot.

El disc, on es troben adaptacions al català de l’anglès, el castellà, l’italià i el francès de temes del pop i la cançó internacional, conté una variada amalgama musical que ha acompanyat a Alfons Olmo a tots els nivells. Per a l’artista, “la biografia s’amaga darrere una tria de cançons, uns fets que són particulars, però alhora compartits i universals”.

A l’àlbum, es poden escoltar, per primer cop  en català, cançons d’artistes tan consagrats i influents com Cyndi Lauper, Depeche Mode, Nirvana, Smashing Pumpkins, El Último de la Fila, Los Planetas, REM, Dominique A, El Niño Gusano, Señor Chinarro, Francesco de Gregori o els Family.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top