La revista degana en valencià

Vicent Boscà és homenatjat per la seua tasca cultural a Aldaia

Semblava un intercanvi normal entre dues bandes, però no. L’ajuntament d’Aldaia va aprofitar que la Societat Artístico Musical de Picassent actuava en el TAMA amb la Unió Musical d’Aldaia per retre un merescut homenatge a Vicent Boscà, director de Saó, pels seus anys de treball com a regidor de Cultura i pel seu activisme en el món sociocultural. La conjuntura era perfecta, ja que Boscà -que forma part de la SAM de Picassent- va ser sorprés en l’escenari per unes paraules de la regidora de Cultura d’Aldaia, Empar Folgado, que relataven la cronologia del seu dia a dia. I l’emoció va poder amb ell.

Enric Luján, qui va ser alcalde d’Aldaia mentre Boscà exercia de regidor, va pujar a l’escenari per agrair la tasca que va dur a terme. Explicà que Boscà va formar part de l’equip del Pla Estratègic per a dur a terme l’Aldaia moderna, jugant un paper important que li agrairan sempre. Segons Luján, Boscà va destacar per tenir la capacitat de transmetre la il·lusió a la resta perquè les seues preocupacions i inquietuds foren assumides per tots: “Va assumir en el seu moment la veu d’un poble i en l’actualitat continua sent la veu del seu poble”.

Per la seua banda, l’actual alcalde, Guillermo Luján, va afirmar que estaven reunits per “retre un més que merescut homenatge a Vicent Boscà, qui mereix un reconeixement públic pel seu treball incansable que ha sigut clau per al renaixement de la cultura a Aldaia, ja que va plantar la llavor cultural al poble”. Va posar l’exemple de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia, que va nàixer de la seua mà i que avui en dia és un exemple a seguir en el món del teatre. En paraules de Luján, “Boscà ha demostrat una trajectòria de servei públic excepcional, fent de la cultura viva i de la llibertat d’expressió una eina per a transformar la nostra societat”.

Després dels parlaments va venir la gran sorpresa, i és que es va interpretar el pasdoble Vicent Boscà que l’ajuntament d’Aldaia havia encarregat al compositor local Hugo Chinesta. Per la seua banda, Boscà va manifestar que estava més que sorprés, perquè desconeixia completament l’homenatge que estava rebent. “Per a mi seria difícil trobar les paraules que puguen expressar el que estic sentint ara mateix. Tan sols puc donar les gràcies i dir que tot el que he fet ho he fet de cor, perquè m’ho creia”, va afirmar.

Entre els assistents que volien acompanyar Vicent Boscà en un acte tan especial es trobava l’alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, l’alcalde de Picanya, Josep Almenar, així com membres de Saó, de l’IDECO i de guaix-Escola Valenciana, entre d’altres.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top