La revista degana en valencià

Vins i caves valencians – Nº447

La història del vi ha discorregut paral·lelament a la història de la humanitat. El vi, tal com es coneix actualment, és una beguda alcohòlica procedent de la fermentació del suc de raïm, la qual es produeix gràcies a l’acció dels llevats presents en la pell dels grans de raïm. El mot vi procedeix del llatí vinum, que es creu que procedeix del grec oinos i fins i tot del sànscrit vêna.

Seria, per tant, difícil trobar una beguda que tinga més història, més segles. No sabem si el vi, en totes les seues varietats, ha provocat cap guerra, però de segur que sempre ha acompanyat, com a mínim, els moments més solemnes de les vides personals i col·lectives. Ha estat present en tantes i tantes cultures… Fins i tot ha estat una font d’ingressos importantíssima per a eixes cultures i per a milions de famílies.

Tradicionalment, a Espanya, sempre que es parlava de vins, de vins bons, destacaven dues zones fonamentals: la Rioja i la Ribera del Duero. I cal reconéixer que, amb qualitat i amb grans estratègies comercials, van aconseguir fer-se un espai dintre del món del vi, també a escala mundial.

Des de Saó volíem analitzar aquest món del vi i del cava, però centrant l’anàlisi en els que es fan a casa nostra. Sembla també que hi ha una tendència molt positiva de treball per a aconseguir uns grans vins i caves. Pareix que s’ha passat de l’elaboració de vins a buscar l’excel·lència, i cada dia hi ha més cellers que presenten vins i caves d’alt nivell, d’una qualitat molt gran. I nosaltres volíem analitzar aquest món.

En el Quadern els presentem cinc articles i una entrevista. El primer va signat per Francisco Cano, i analitza si els vins valencians són una moda o tenen una gran qualitat. Rodolfo Valiente ens escriu sobre les denominacions d’origen i dels denominats «pagos», també presents a la nostra terra. Ana Suria analitza la situació dels caves valencians i ens parla del seu present i també del futur. I com els vins cal fer-los i després vendre’ls, Carles Mengual parla sobre les estratègies comercials actuals i futures. Per acabar amb els articles, Joan Martín analitza àmpliament les diferents varietats de raïm que podem trobar a les nostres terres. Finalment, podrem llegir també una entrevista feta a Manuela Romeralo, una de les persones que més sap de vins, de puros i d’aigües. Salut!

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top