La revista degana en valencià

Violència de gènere – Nº446

El monogràfic que presentem forma part d’aquells temes que desitjaríem no haver d’abordar perquè no existira aquesta realitat. Malauradament, no hi ha dia, ni país, ni raça, ni classe social ni edat en què no hi haja dones, joves i xiquetes víctimes de la violència masclista. Si no fora perquè la realitat és tan cruel, semblaria una broma estar parlant dels drets de la meitat de la població en una societat democràtica al segle XXI.

En el poder està l’essència del problema, aquell poder que queda ben lligat a les estructures des d’on s’exerceix: el capitalisme, les religions i el masclisme, que creen el patriarcat com a model social. I fan servir tots els mitjans per mantenir-lo: l’educació, la comunicació, la família, els partits…

Hem volgut donar al Quadern una visió global des dels llocs essencials i actuals: el moviment feminista, els mitjans de comunicació, la coordinació institucional, l’educació a les aules i la justícia. Comptar amb Marisa Soleto, Rosa Solbes, Marina Calatayud, Agustín Zaragozá i haver pogut entrevistar Rosa Guiralt ha estat un luxe: les seues anàlisis, les seues propostes, els seus compromisos i la seua manera de transmetre han superat les nostres expectatives. El nostre profund agraïment. Coordinar-lo ha estat un plaer, i vos avance que no vos deixarà indiferents.

La política és l’altra vessant que ens mancava, però sabent que vosaltres podeu mirar i sentir, ara més que mai, què en diuen els partits polítics, com ho diuen, què callen i quin respecte mereixen les dones en les seus programes, en les seues llistes i si la violència de gènere la tenen o no com una prioritat d’Estat. Miren tot això i es faran, de ben segur, una clara idea de cadascun d’ells.

El monogràfic es presenta en un moment crucial: al voltant del 8 de Març i de la convocatòria d’eleccions. Cada persona ha de prendre partit i només hi ha una disjuntiva: estar amb la igualtat i amb les víctimes o amb la desigualtat i els agressors.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top