La revista degana en valencià

Xavi Sarrià trau a la llum la seua primera cançó en solitari

Que Xavi Sarrià (el cantant d’Obrint Pas) portava un nou treball musical entre mans era una cosa que coneixia qualsevol que li segueria a les xarxes socials. Però no sabíem el què, el com ni el quan. Avui, sense previ avís, a les 10 del matí, ha sorprés a la seua pàgina de Facebook a tots els seus seguidors amb la seua primera cançó.

Una cançó titulada “Amb l’esperança entre les dents”, basada en un vers de John Berger i que trenca amb la sonoritat amb la qual estàvem acostumats a escoltar la veu de Xavi Sarrià. Una cançó amb un estil rocker, elèctric, sense dolçaina. Una cançó que promet; molt.

Segons ha explicat Xavi Sarrià, aquest disc -que veurà la llum el 22 de setembre- l’ha anat composant durant els darrers dos anys. Un disc que l’ha titulat amb el títol d’aquesta cançó que hui estrena perquè «tots hem passat pels nostres inferns particulars. És igual la intensitat del patiment. Tots hem batallat per fer-los front. Les cançons del disc estiren aquest fil: són històries de llum en la foscor. De lluitar en temps de crisis. De plantar cara a la vida. De guanyar-la i transformar-la cuidant-nos entre nosaltres. Històries d’esperances col·lectives. També és un intent d’homenatjar les persones que m’han mantingut en peus durant tots aquests anys».

Amb la nova cançó també s’ha fet pública la tornada als escenaris del que fora cantant d’Obrint Pas, que anirà acompanyat d’una potent banda elèctrica per presentar el seu nou treball. La gira, que començarà en novembre, passarà per Barcelona (8 de novembre), València (10 de novembre), Manresa, Galiza, Mallorca, Madrid, Euskal Herria, entre d’altres.