La revista degana en valencià

La nostra llengua entra per a quedar-se a les Corts Valencianes

Amb el canvi de govern la nostra llengua es va fer més present en les Corts Valencianes. No només la primera i la segona autoritat del País feien, -i fan- un ús normal del valencià, sinó que també ho feien més de la meitat dels diputats de l’hemicicle. Els valencianoparlants ja no semblaven ser la Gàl·lia -o l’aldea per a alguna persona-, sinó que havien conquerit la institució. D’això fa tan sols un any i mig, per molt que ja ho tinguem assimilat com a normal.

El cas és que les Corts han fet un pas més i juntament amb Escola Valenciana han introduït el Voluntariat Lingüístic. I quina ha estat la sorpresa que no només ha estat un èxit perquè s’han apuntat 60 persones, sinó perquè s’ha hagut de crear una llista d’espera. Per això no és d’estranyar l’orgull que tant Enric Morera (president de les Corts) com Vicent Moreno (president d’Escola Valenciana) van mostrar quan van presentar la campanya.

Pràcticament tots els departaments de la Cambra estan representats en la llista de voluntaris i aprenents. Fins i tot la metgessa de les Corts s’ha inscrit amb la intenció de poder atendre els pacients en valencià. I són 14 els diputats i diputades de diferent signe polític els que han fet de parelles lingüístiques dels treballadors i treballadores: 8 diputats de Compromís, 2 de Ciutadans, 2 del Partit Popular, 1 del PSPV i 1 de Podem.

El valencià ha entrat per la porta gran a les Corts, i ho ha fet per quedar-se. El voluntariat pel Valencià és un pas més per a la creació de nous parlants i que la nostra llengua visqui una situació normal.